Bomen zijn belangrijk

info@prinsesirenebos.nl
Natuurlijk Spelen

Natuurlijk Spelen

Prinses Irene Bos

Wat is er nu fijner dan buiten spelen zou je denken. Kinderen gaan steeds minder naar buiten en kiezen steeds vaker voor het beeldscherm, want dat is natuurlijk óók leuk… 

… Maar het spelen in het bos levert een aantal positieve opbrengsten op; het stimuleert de creativiteit en helpt mentale barrières en angsten te overwinnen. Net als bij volwassenen worden kinderen kalm van de natuur. Het mentale en fysieke welzijn van kinderen wordt gestimuleerd tijdens het spelen. Kinderen die veel in natuur spelen slapen en ontwikkelen zich beter. Lekker vies worden en de nieuwsgierigheid prikkelen in de buitenlucht is gezond. Zowel lichamelijk als mentaal en sociaal. 

Oude tijden herleven met boompje verwisselen, tikkertje of verstoppertje spelen, er is nooit verveling in de natuur. Kinderen bouwen prachtige boomhutten met snoeihout uit het bos. In het bos staat ook een uit een boomstam gemaakte figuur baby Groot, een boomachtig wezen, een superheld uit de strip van Marvel Comics. Kan jij hem zien te vinden? 

 

Zie ook: 

Speelplekken kinderen – Gemeente Alphen aan den Rijn