Bomen zijn belangrijk

info@prinsesirenebos.nl
Appels

Appels

Prinses Irene Bos
Terug naar overzicht

Opmerkelijk

Zonder overleg voedsel telen in de openbare ruimte, noemen we ook wel 'guerrilla gardening'. Misschien zijn deze appelbomen hiervan wel één van de oudste voorbeelden. Eigenlijk best leuk en zijn toch altijd weer mensen die er plezier aan beleven.

Algemeen

Deze twee appelbomen stonden er ineens. Jaren geleden besloot een onbekende donateur dat deze bomen beter af zijn in het Irenebos. Waar de appels vandaan komen, welke soorten appels hier staan. niemand die het weet. Ze zijn er, al jaren, en staan prima op hun plaats. Vrijwilligers van het IVN snoeien de bomen af en toe en wandelaars plukken in het seizoen een appeltje voor de dorst.  

Extra informatie

Deze appels zijn zogenaamde hoogstam fruitbomen. Dat betekent dat de stam 1.80 tot 2 meter hoog is voordat de eerste takken beginnen. Vroeger was een hoogstamboomgaard een vast onderdeel van een boerderij; een weitje waarin ook vaak koeien en kalveren liepen. Vandaar de stamhoogte. Het was niet de bedoeling dat de koeien het fruit opaten. Naast hoogstambomen, bestaan er ook halfstam (1.2 m) en laagstam (0,5 m) bomen. Deze laatste worden ook wel struikvormen genoemd.

Appels
Appels
Appels
Appels

Ontdek meer in het Prinses IreneBos